Novel engineering: “Frode og alle de andre rødder”

Beschrijving van Novel Engineering:

Novel Engineering is een raamwerk dat bij de meeste boeken kan worden gebruikt, waar een conflict of een uitdaging bestaat, die de karakters van het boek moeten oplossen.

Wanneer leerlingen de uitdagingen moeten oplossen kan die technologie worden gebruikt.

Dit is een lesplan gebasseerd op het werken met het boek ‘Frode og alle de andre rødder’ (Frode en alle andere deugnieten) door de geliefde Deense auteur van kinderboeken, Ole Lund Kierkegaard. De delen die rechtstreeks betrekking hebben op het Deense boek blijven onvertaald, en dit document dient meer als een leidraad voor het structureren en uitvoeren van novel engineering dan een echt lesplan voor het werken met een bepaald boek.

Doelstelling:

De leerlingen moeten leren over karakteranalyse en het instellen van analyse. Terwijl het boek wordt gelezen, moeten de leerlingen proberen de problemen of conflicten te identificeren die ze tegenkomen in het verhaal. Met behulp van de Fable robot moeten ze het conflict van het boek oplossen, en hun oplossing moet in overeenstemming zijn met de instelling van het boek.

Voorbereiding

  • Fable robot met de verschillende onderdelen
  • Een doos met diverse stukjes om oplossingen te bouwen
  • Notitieblok om ondertussen ideeën en conflicten op te schrijven

Onderwijsactiviteiten

De taak kan min of meer losjes worden geformuleerd. In de losjes geformuleerde taak moeten de leerlingen het probleem kiezen dat ze willen oplossen. Als je een meer gestructureerde taak wilt, kan de docent een conflict kiezen dat de leerlingen moeten oplossen.

Voordat de leerlingen beginnen met het identificeren van de conflicten in het boek moeten ze grondig kennis hebben gemaakt van de personages en de omgeving. De instelling in de boeken kan een hindernis zijn voor het oplossen van het probleem. Bijv. in ‘Frode og alle de andre rødder’ steelt ‘de dief op een kinderfiets” uit een flat. De oplossing moet dus in die omgeving kunnen werken.

Hierna start het ontwerpproces, waarbij de leerlingen feedback krijgen op hun oplossingen naarmate het werk vordert. Fable zal een onderdeel van dit proces zijn. Er is ook een mogelijkheid om meer hindernissen te nemen naarmate het werk vordert. Uiteindelijke worden de oplossingen gepresenteerd.

Recent Entries

Want to stay in the loop?
Sign up to our Newsletter

We value your privacy. We never send you any spam or pass your information onto 3rd parties.